Питання розвитку персоналу і підвищення кваліфікації працівників є надзвичайно актуальним для ринку праці України. Особливо зараз, коли багато підприємств здійснюють релокацію, велика частка працівників виїжджають у безпечні регіони та  відчувають труднощі з працевлаштуванням, тому що володіють певними вміннями і навичками, іноді не маючи  документів про наявні професійні кваліфікації.  А іноді не треба мати повну професію, цього не потребує певне робоче місце та й не має часу на довготривале  навчання. Знайти можливості для виконання трудової функції лише визначеної частини кваліфікації це також цілком реально. Більш того, це зараз  зручно як роботодавцю так й особі, яка шукає роботу.

Законодавче регулювання використання часткових кваліфікацій дозволить особам, після їх здобуття, отримати можливості  кращої реалізації на ринку праці, дасть можливість отримувати відповідні конкретні навички і вміння .

Як відбувається  здобуття,  присвоєння часткових кваліфікацій, інші аспекти, пов’язані з частковими кваліфікаціями будуть розглянуті  під час чергового вебінару  28 квітня 2022 року

#Збережемо людський капітал. #Разом заради перемоги та відновлення країни.

УВАГА! Зміни в законодавстві!

Гнучкі підходи для отримання працівниками необхідних  професійних кваліфікацій

Механізми впливу роботодавців на існуючу систему регулювання питань професійних кваліфікацій

Часткові кваліфікації. Переваги та перспективи.

Отримання та впровадження часткових кваліфікацій: працевлаштування, навчання, зміни на ринку праці

Федерація роботодавців спільно з Національним Агентством кваліфікацій продовжує серію вебінарів.

Чекаємо вас 28 квітня 2022 11.00

Під час вебінару будуть розглянуті наступні питання:

  • Як отримати часткову кваліфікацію.
  • Часткові кваліфікації та діючі нормативно-правові акти.
  • Працевлаштування за частковими кваліфікаціями.

Спікери – члени Національного агентства кваліфікацій Юрій Рашкевич та Інна Осадчук

Також буде надано відповідь на питання, які були задані щодо часткових кваліфікацій в чаті попередніх вебінарів від 12.04 та 20.04.2022 року.

До відома. 01 квітня Верховною Радою прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій» (№ 4147), який унормовує наступні питання через внесення змін до КЗпП, Закон України «Про оплату праці», Закону України «Про освіту»:

  • Пріоритетність професійного стандарту щодо кваліфікаційної характеристики (ст. 96 КЗпП та ст. 6 Закону України «Про оплату праці»);
  • Розроблення та затвердження професійних стандартів саме розробниками (ст. 42 КЗпП);  
  • Інтеграція часткових кваліфікацій в трудове законодавство України (ст. 41, 21 КЗпП), а саме:

- внесення терміну «часткова кваліфікація» до КЗпП,

- прийняття до уваги при укладенні трудового договору виду занять (професія), повної або часткової професійної кваліфікації, якою володіє особа.

  • Статус, склад, завдання, права Галузевих рад з розроблення професійних стандартів (ст. 391 Закону України «Про освіту»).

Реєстрація за посиланням:

РЕЄСТРАЦІЯ

QR 28.04.2022

Шаблон сайта скачали с JooMix.org